perjantai 30. heinäkuuta 2010

Generaattorin johdot, valokonsoli

30.7. Uuden valokonsolin etulevy ei ollut kunnolla kiinni, irtosi kynnellä vääntämällä, värilasit oli myös täysin irti. Liimasin lasit pikaliimalla tiiviisti kiinni. Kannessa oli vielä tarran suojamuovi taustassa kiinni, ja tämä oli laitettu muutamalla liimatipalla?!?! Pyyhin pinnat Sinolilla, perään karhunkieltä ja etulevy kiinni painellen. Etupuolen suojamuovi irti ja kuori takaisin paikoilleen. Tulos näyttää tältä.



Vaihdoin sitten kuitenkin generaattoriin uudet johdot, vanhojen eristeet mureni kun niitä taivutteli. Homma sujui näin. Ensin nakerretaan vanhat johdot irti tosi varovasti esim. arkasteluveitsellä ja piikillä, täytyy varoa ettei naarmuta kuparijohtojen lakkapintaa puhki.



Tämän jälkeen kolvilla sulattaen vanhat johdot irti. Puhdistin johtojen ympäristön rasvanpoistoaineella jotta saadaan kunnon liitos. Sulatin uusiin johtoihin ja lankojen päihin hieman tinaa ja juotin johdot kevyesti paikoilleen. Tämän jälkeen liitokset sidotaan tiukasti yksittäisellä kuparisäikeellä kiinni, n. 7 cm pätkä johtoa kohti riitti hyvin. Tämän jälkeen liitos tinataan kunnolla ympäriinsä. Ei kuitenkaan liikaa tinaa ettei johdosta tule kova ja hauras.



Lopuksi kunkin johdon päälle kutistesukka, ja koko homman päälle toinen isompi sukka. Uudet liittimet kiinni ja tämä homma on tällä selvä :) Paitsi että testaus vielä, kenttäkäämi oli ~7.5 ohmia ja staattorin kaikki käämit ~0.4 ohmia, eli OK. Pienen vastuksen mittaus ei ole näköjään ihan itsestään selvä homma, täytyy vielä katsoa töissä kunnon mittarilla.





Nätit kuin mitkä, ja luotettavammat kuin vanhat rempulat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti