maanantai 21. helmikuuta 2011

Vaijereita, ketju, kytkin, sähköjä

13.2-21.2.2011 David Silverin paketti tuli ja uuden kaasuvaijerit vihdoin. Millilleen oikeat mitat. Istuivat siististi paikoilleen, jännä miten tarkka tuo pituus on ahtaissa paikoissa. Öljysin vaijerit kunnolla ennen asennusta niin toimii liukkaasti.



Laitoin uudet ketjut ja eturattaan paikoilleen. Ketju valmiiksi öljyten niin ei unohdu siinä vaiheessa kun pääsee tien päälle :) Tämän jälkeen kytkimen asennus oli helppo tehdä. Vaihde vitoselle ja Pena painoksi pyörän päälle. Lukitusmutteri 50 Nm momentilla ei mene kiinni jos on ykkönen silmässä. Toinen vaihtoehto olisi tietysti hankkia hondan oma kiinnipitotyökalu tmv. korvike, mutta tälläkin tavalla meni nätisti. Olennaisempaa on että käyttää oikeankokoista sakara-avainta niin ei hajoa ruuvi. Koppa uudella tiivisteellä paikoilleen, oli pakko laittaa lisäksi tiivistemassa moottorin rungon puolelle, koska tiivistepinta oli aika naarmuinen. Uudet ruuvit momenttiin. Vaijerin asennus oli tosi nopea homma, samoin säätö kävi kätevästi. Vaijeri taas öljyten ennen asennusta. Tosi mukavan kevyt kytkin, toimii tosi jouhevasti, aijai kun pääsee koeajolle lumien lähdettyä. Kromattu suojakansi ja käynnistyspoljinkin paikoilleen. Jarrupoljin on paikoillaan vain kimalluksen maksimoimiseksi tässä vaiheessa. Nyt on tavoite saada kone käyntiin, sen jälkeen säädetään muut nippelit.



Sen verran tässä vaiheessa päätin oikaista, että laitoin tasasuuntaajan ja jännitteensäätimen tilalle elektronisen korvikkeen. Viisatasen kanssa alkuperäinen säädin on reistannut vähän väliä. Kontaktit hapettuu nopeasti ja tämän jälkeen lataus ei toimi ja tulee vaikka mitä hämminkiä. Toki jos haluaa, jatkossa on mahdollista vaihtaa alkuperäiseksi synsteemiksi. Uusi sulakerasia ja sähkökeskuksen piuhat kiinni, nätiltä näyttää.



Ensi viikonloppuna on vuodossa generaattorin kopan kiillotus ja asennus. Uudessa kopassa on lakka pinnassa ja kun muualla ei ole niin täytyy ottaa pois ja kiillottaa. Tämä ratkaisu ei tietenkään vastaa alkuperäistä, mutta hieman täytyy vapauksia itselle sallia :) Sitten voisi laittaa loppuja sähköjä ja tarkistella kaikki olennaiset jutut ennen kun koitetaan kääntiin laittoa. Tämä tuntuu vielä aika etäiseltä, vaikka oikeasti ei enää ihemeitä tarvi tehrä että saadaan tulille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti