torstai 26. marraskuuta 2009

Kromien pohjatöitä

21-24.11. Kromiosien pohjatöitä. Osa osista menee tosi hyvin pienellä vaivalla ilman "rälläkkävaihetta" peilikirkkauteen. Sitten on osia, jotka vaativat koko arsenaalin läpikäymisen. Yksi hyvä esimerkki oli mittarin kupin hionta. Puhdistin kupin ensin rälläkkään laitetulla 120 laikalla. Tämän jälkeen kaikki vaiheet viimeistelyvahaan asti jolloin selvisi että menee uusiksi, koska pinnassa oli ikävää aaltoilua.

Seuraavana päivänä homma työn alle uudestaan. Tein hionnan käsin 250 paperilla + karhunkielellä kunnes pinta näytti tasaiselta eri suunnista katsottuna. Tämän jälkeen hiontavaha, esikiillotus ja viimestely. Todella upean näköinen. Sitten oli tarkoitus pikkasen vielä kiillottaa ohutta reunaa sillä seurauksella että kuppi linkosi kädestä lattiaan ja kattoon. Toinen reuna täysin lyttyyn... tunteet pinnassa hetken aikaa. No ei auttanut muu kuin ottaa peltisepän vasara käteen. Nyt tietään ainakin miten homma menee, siis tuota terävien reunojen kiillottamista lukuuottamatta.

Sinkityt osat tulivat Reikolta Nakkilasta. Todella upeita, loistava työnlaatu! Koko hommaan meni viikko postituksineen. Erityisesti kelta- ja mustapassivoidut osat pistävät suupielet yläviistoon. Voi suositella lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti