sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Osien pesua ja putsausta

11.12.2011 Mukavaa puuhastelua taas parina päivänä osien kanssa. Laitoin kaikki kromit valmiiksi esikeittoa varten. Yritin saada mahdollisimman puhtaaksi kaikesta töhnästä. Töötin etulevykin irtosi helposti, kun porasi messinkiniitit irti takapuolelta. Torven sisäkalut oli aivan kuin uudet. Täytyy vielä hiekkapuhaltaa lampun heijastimen takapuolen lakka pois, tai sitten voisi kokeilla ihan vain maalinpoistoaineella. Kromattuja osia ei ole kuin pieni läjä, jotkut osat kun olivatkin loistavassa kromissa paksun likakerroksen suojassa :)

Pesin pyörien navat... tai ehkä peseminen on hieman alimitoitettu ilmaisu :) Navat ovat valmistettu teräksestä ja ovat sinkityt. Lika oli tosi tiukassa kiinni syöpymissä. Cillit-Bang oranssi-violetti aine sisältää fosforihappoa ja toimi tässä 180 karhunkielen kanssa aika hyvin, hiki tuli tästä huolimatta. Kiillotin lopuksi molemmat näkyviltä osiltaan peilikirkkaaksi. Pintaan tulee vielä ohut sinkkikerros alkuperäisen mukaisesti. Seuraavana voisi vielä tarkistaa napojen suoruuden ja irrottaa laakerit ja laakeripesät. Sitten jarrukenkien kiinnityslevyt ja vivustot puhdistukseen, jarrukengissähän oli hyvin vielä paksuutta jäljellä.

Ensi viikolla ajattelin hiekkapuhaltaa ja pohjamaalata maalattavia osia iltojen iloksi ja viedä rungon laitettavaksi kun ei mahdu käytössä olevaan kaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti