maanantai 26. lokakuuta 2009

Mittarien purkua, neulan ulosvetäjä

25.10. Tein kuvan mukaisen ulosvetäjän, jolla mittarin neulan saa irti ehjänä. Runko on neliöprofiilista. Ruuvi on M6, piikki vanhasta harpista. Homma toimii niin, että neulan keskiöön porataan aluksi 1.5 mm reikä mahdollisimman keskelle, neulan akselin päähän saakka. Pidetään tukevasti poratessa pihdeillä kiinni neulan keskiöstä. Rikoin yhden mittarin kun terä juuttui kiinni neulaan ja kieputti jousen kiharalle. Tämän jälkeen laitetaan ulosvetäjän kynnet mittarin neulan alle, piikki reikään ja kierretään ruuvista kunnes neula irtoaa. Tällä työkalulla ei pitäisi olla sitä ongelmaa, joka liukuvasaran kanssa tulee eli jos isku tulee vinossa niin neulan akseli sanoo naks. Tällä voima kohdistuu vain neulan akselin päähän eikä ole pelkoa että mittarin herkkä koneisto hajoaa. Mittarit täytyy vielä testata ennen kokoamista.



Nollasin matkamittarin, pyörästä tulee uutta vastaava. Laitoin kyselyn mittaritauluista www.karvanaama.com liikkeeseen. Todella hyvälaatuisia mittaritaulun tarroja.

Se hyvä puoli tässä mittarien rikkomisessa oli että nyt on varaosia tulevia projekteja varten. Aina pitää löytää jotain positiivista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti